22.10.13

Ανακοίνωση από την ΑΡΕΝ ΜΗΧ/ΜΗΧ ΠΑΤΡΑΣ 22/10


ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ 

ΝΑ ΑΓΩΝΤΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ 

ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΣ –ΣΧΟΛΕΙΑ-ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

Η φασιστική ομάδα ΑΜΕ «Αυτόνομοι Μαίανδροι Εθνικιστές» διάσπαση της Χρυσής Αυγής έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, γράφοντας υβριστικά, σεξιστικά συνθήματα με σαφήνεια ενάντια στους αντιφασίστες φοιτητές. Η ομάδα αυτή είναι του γνωστού Περίανδρου (παρατσούκλι του Αντώνη Ανδρουτσόπουλου τότε μέλους της Χ.Α.) όπου το 1998 είχε ηγηθεί στην δολοφονική επίθεση ενάντια στον φοιτητή και στελέχους της αριστεράς Δημήτρη Κουσουρή. Η Χρυσή Αυγή χτυπούσε αντιφασίστες και πριν τον Παύλο Φύσσα και μάλιστα πολλά από τα ονόματα των μεταναστών που δεν είναι γνωστά.

Πριν από κάποιες βδομάδες η αντίστοιχη ομάδα είχε αφήσει απειλητικά σημειώματα στην Αριστερή Ενότητα Παντείου που υπογράφονταν με φασιστικό σύμβολο (στόχος) και με το όνομα της νεοναζιστικής οργάνωσης Α.Μ.Ε. Συγκεκριμένα τα σημειώματα έγραφαν «θα σας πιούμε το αίμα» και «φαλτσέτες θα φάτε, θα σας σφάξουμε ξυριζαίοι». Και τα δύο αυτά σημειώματα είχαν ως στόχο προφανώς την τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό το σύνολο των αντιφασιστών φοιτητών, κάτι που αποτελεί πάγια τακτική των φασιστοειδών μέσα σε κοινωνικούς χώρους όπως το πανεπιστήμιο.

Η επιλογή μιας μέρας που το Πανεπιστήμιο είναι άδειο από κόσμο για την «πρεμιέρα» της συγκεκριμένης γκρούπας στο Πανεπιστήμιο Πατρών δεν μας ξενίζει καθόλου: η θρασυδειλία είναι γνωστό χαρακτηριστικό των νεοναζί, που φροντίζουν να επιδεικνύουν με κάθε ευκαιρία. Οι ναζί, σε όποια οργάνωση και αν ανήκουν γνωρίζουν πολύ καλά ότι η δράση τους δεν είναι ανεκτή από την συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών και ότι οι φοιτητές ποτέ δεν θα ανεχόντουσαν τέτοια εμετικά συνθήματα μέσα στη σχολή τους: γι’ αυτό και κρύβονται. 

Η ίδια δράση όμως από την άλλη, αποδεικνύει το εξής: ότι μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οι «συλλήψεις» βουλευτών της Χρυσής Αυγής, τα «κροκοδείλια» δάκρυα που έχυνε η κυβέρνηση και τα κυβερνητικά ΜΜΕ, τα αμφίσημα νομοθετήματα που «κόβουν» τη χρηματοδότηση σε «τρομοκρατικές οργανώσεις» δεν είναι παρά επικοινωνιακά κόλπα.
Ο φασισμός δεν πρόκειται να ηττηθεί ούτε στο ελάχιστο αν δεν ηττηθούν οι αιτίες που τον γεννάνε και τον δυναμώνουν: η λιτότητα που επιφέρουν τα μνημόνια που επιβάλλει η κυβέρνηση, η «χρηματική» ενίσχυση από την επιχειρηματική ελίτ, η προστασία που ακόμη απολαμβάνει από το κράτος (πέραν κάποιων καθαρά επικοινωνιακών εξαιρέσεων). 

Σε μια τέτοια συγκυρία, που η κυβέρνηση που επιτίθεται στο δημόσιο πανεπιστήμιο απολύοντας διοικητικούς υπαλλήλους και που οι νεοναζί φροντίσουν να επισφραγίσουν ακόμη μια φορά το συστημικό τους ρόλο, μην βγάζοντας τσιμουδιά και επιλέγοντας αντίθετα, να επιτεθούν λεκτικά σε αντιφασίστες, είναι καθήκον των φοιτητικών συλλόγων να συμμετάσχουν πιο ενεργά στον αντιφασιστικό - αντικυβερνητικό αγώνα με συνεχείς δράσεις εντός και εκτός των σχολών. Είναι φανερό ότι τον τελευταίο καιρό, οι φασίστες που αυτή την περίοδο είναι «ακάλυπτοι» από την αστυνομία, έχουν κρυφτεί στα λαγούμια τους: όμως δεν έχουμε ξεμπερδέψει ακόμη με δαύτους. Είναι καιρός όλοι εμείς που στοχοποιούμαστε άπό νεοναζί και τις κυβερνητικές πολιτικές που τους στηρίζουν να μην τους αφήσουμε να πατάνε ούτε στα πανεπιστήμια, ούτε πουθενά.

Ο φασισμός έρχεται πρώτα για τους άλλους και μετά για όλους

Δεν υπάρχουν σχόλια: