17.6.13

Ανακοίνωση ΑρΕν Η/Υ για το κλείσιμο της ΕΡΤ


Μαύρο στην κυβέρνηση, όχι στην ΕΡΤ

Όλοι έχουν αρχίσει πλέον να αντιλαμβάνονται πως αυτό που ζούμε απέχει πολύ από κάθε μορφή δημοκρατίας. Μετά από το 3ο μνημόνιο, την κατάργηση κάθε εργατικού δικαιώματος, τη διάλυση του μέλλοντος της νέας γενιάς, μετά τις επιστρατεύσεις των καθηγητών, την προσπάθεια ξεπουλήματος των ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ και την καταστολή η κυβέρνηση προχωρά σε μια κίνηση φασιστική.
     Η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά, μέσα από την ακροδεξιά πολιτική αντζέντα που έχει υιοθετήσει εδώ και καιρό, "μαύρισε" την ΕΡΤ εν μία νυκτί! Παραβιάζοντας για άλλη μία φορά το Σύνταγμα με μια ακόμα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αποφάσισε την παύση λειτουργίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης για αόριστο χρονικό διάστημα. Η τρόικα εσωτερικού αποφάσισε να παραδώσει τα πάντα στους ντόπιους καναλάρχες και να βγάλει στο σφυρί την δημόσια περιουσία, τον πολιτισμό, την ενημέρωση. Για να εξυπηρετήσει τις ξενόφερτες εντολές, 2656 εργαζόμενοι συκοφαντούνται και θυσιάζονται με τρομερή ευκολία.
      Όμως, υπολόγισαν χωρίς το λαό, ο οποίος από τη πρώτη στιγμή έδειξε αμέσως την αμέριστη συμπαράστασή του μέσα από μαζικές συγκεντρώσεις έξω από την ΕΡΤ! Αυτό που διακυβεύεται δεν είναι μόνο το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, δεν είναι μόνο οι χιλιάδες απολύσεις, δεν είναι μόνο ο νέος κύκλος φτωχοποίησης και εκτόξευσης της ανεργίας. Είναι η ίδια η σωτηρία της χώρας και της Δημοκρατίας, και όλα αυτά πρέπει να είναι η τροφή μας για να βρισκόμαστε στη πρώτη γραμμή του αγώνα μέχρι την ανατροπή!
      Δηλώνουμε και εμείς ότι θα είμαστε αλληλέγγυοι και θα σταθούμε πλάι και με κάθε τρόπο στον αγώνα των εργαζομένων ώστε να μείνει ανοιχτή και δημόσια η ΕΡΤ.

Ο σημερινός αγώνας για πραγματική Δημοκρατία στην Ελλάδα συναντιέται με τους αγώνες των λαών τα τελευταία χρόνια, ενάντια στα μέτρα λιτότητας για τη Δημοκρατία και την αξιοπρέπεια στη Μεσόγειο, τον ευρωπαϊκό Νότο, την Ευρώπη, τη Τουρκία, τον Κόσμο!

η ανακοίνωση
σε μορφή .doc

Δεν υπάρχουν σχόλια: