5.11.13

«Μεγάλη αναταραχή.. Υπέροχη κατάσταση..!»



     Τρία χρόνια μετά την υπογραφή του πρώτου μνημονίου η καταστροφή της χώρας συνεχίζεται . Το σκηνικό κοινωνικής εξαθλίωσης, λιτότητας, φτώχειας, ανεργίας, αναπόσπαστο κομμάτι του success story εντείνεται καθημερινά. Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου με την ακροδεξιά πολιτική της ατζέντα και πάντα σύμφωνη στις επιταγές της τρόικα υποσκάπτει την δημοκρατία, συνεχίζει ακάθεκτη το ξεπούλημα της χώρας και την καταστροφή συνολικά του κοινωνικού ιστού. Για άλλη μια φορά έχουμε να αντιμετωπίσουμε νέα μέτρα, μια νέα φοροεπιδρομή, μια νέα επίθεση ενάντια στα δικαιώματά μας. Συνειδητοποιούμε λοιπόν πως κάθε μέρα που η επικίνδυνη αυτή κυβέρνηση παραμένει στην εξουσία, οι ζωές μας χειροτερεύουν.

    Οι μισθοί μειώνονται ακόμη περισσότερο και οι εργαζόμενοι μένουν χωρίς δικαιώματα, ανασφάλιστοι και εκβιασμένοι από την εργοδοσία μέσα από τις ατομικές συμβάσεις. Το ασφαλιστικό διαλύεται οριστικά, ενώ μετά το κλείσιμο των Ε.Α.Σ. και Ε.Β.Ο. έρχεται νέος γύρος απολύσεων τόσο σε δημόσιο, όσο και σε ιδιωτικό τομέα. Το «έκτακτο» χαράτσι γίνεται ένας ακόμη μόνιμος δυσβάστακτος φόρος, την ίδια στιγμή που για τα περισσότερα νοικοκυριά η θέρμανση αποτελεί περιττή πολυτέλεια. Όλη βέβαια αυτή η κατάσταση δε θα μπορούσε να μην αγγίζει και τον χώρο της παιδείας. Μετά την ανακοίνωση της απόλυσης 1.350 εργαζομένων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σειρά είχαν οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων. Στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας απολύονται 118 διοικητικοί υπάλληλοι, γεγονός που καθιστά τη λειτουργία του Ιδρύματος πρακτικά αδύνατη, αφού το προσωπικό που θα απομένει δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του πανεπιστημίου. Δικαίως ο Σύλλογος Διοικητικών του Πανεπιστημίου, αντιδρώντας στις απολύσεις, προχώρησε σε απεργιακές κινητοποιήσεις και σε μια σειρά από δράσεις για την ενημέρωση της υπόλοιπης πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας για τον αγώνα που δίνει.

Μέσα σε όλη αυτή τη κοινωνική ζούγκλα, εμείς σα φοιτητές καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε σε έναν εξαντλητικό αγώνα αντοχής. Έναν αγώνα ενάντια στην ανασφάλιστη εργασία των νέων, στη φοίτηση στη τριτοβάθμια εκπαίδευση που έχει πάρει ακραία χαρακτηριστικά εντατικοποίησης, στη μετανάστευσης της νέας γενιάς προς αναζήτηση τύχης αλλού. Σαν μελλοντικοί εργαζόμενοι αντιλαμβανόμαστε τη συμμετοχή στην απεργία αλλά και σε κάθε αγώνα ως μία μάχη για τη διεκδίκηση των αυτονόητων . Για τη διεκδίκηση μιας ζωής με αξιοπρέπεια που θα δίνει τη δυνατότητα στους νέους να παλεύουν για συλλογικές απαντήσεις στα προβλήματα τους. Μια ζωή στην οποία η νέα γενιά θα μπορεί να ονειρεύεται!

  Χρέος μας είναι να σταθούμε αλληλέγγυοι απέναντι στον αγώνα των εργαζομένων του Πανεπιστημίου, όπως και σε κάθε κομμάτι της κοινωνίας μας που αγωνίζεται ενάντια σε αυτή την καταστροφή. Να αγωνιστούμε κι εμείς στο πλάι τους ενάντια στην κυβέρνηση των μνημονίων και το πολιτικό σύστημα που έθρεψε τον φασισμό. Ενάντια στην πολιτική της τρόικα και των εγχώριων ανδρείκελων που μας ληστεύουν με φόρους, μας απειλούν με κατασχέσεις, μας στερούν την πρόσβαση σε βασικά κοινωνικά αγαθά, χτίζουν ένα ειδικό καθεστώς στο οποίο η νέα γενιά δε μπορεί να ζήσει, σπρώχνοντάς την στο περιθώριο, τη μετανάστευση, την παραίτηση, την κατάθλιψη.


Ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες! 

Ήρθε η ώρα να τους ανατρέψουμε!

Κάτω η ακροδεξιά Κυβέρνηση  Σαμαρά-Μνημονίου! 


Όλοι και όλες στην απεργία την Τετάρτη 6 Νοέμβρη στις 10:30 από τη πλατεία Όλγας !
 
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: