15.11.12

Πλαίσιο Γ.Σ στις 13/11 της Αριστερής Ενότητας

Χρέος της γενιάς μας η ΑΝΑΤΡΟΠΗ!
Μετά την ψήφιση με οριακή πλειοψηφία και του 3ου Μνημονίου, η επίθεση στον κόσμο της εργασίας κορυφώνεται με τον πιο σκληρό τρόπο, καθώς τα μέτρα που ψηφίστηκαν ενσωματώνουν το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων που έχουν ψηφιστεί  τα προηγούμενα χρόνια, με το 2013 να είναι η χρονιά στην οποία η κοινωνία θα βυθιστεί ολοκληρωτικά στην εξαθλίωση και με την ανθρωπιστική κρίση να είναι στην κυριολεξία προ των πυλών. Σε αυτά τα πλαίσια κινείται και ο προϋπολογισμός που ψηφίστηκε μόλις χθες από την τρικομματική κυβέρνηση, ένας προϋπολογισμός που χαρακτηρίζεται από τη σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακολουθείται από τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, ο οποίος είναι ο μόνος προϋπολογισμός μετά τη μεταπολίτευση που όχι μόνο δεν προσφέρει κάποιο δείγμα προοπτικής και ελπίδας για τον κοινωνικό ιστό, αλλά απλώς ενσωματώνει τη μνημονιακή πολιτική αφού από τη μία μειώνει κατακόρυφα τις δαπάνες για το κοινωνικό κράτος, ενώ από την άλλη ενισχύει την κερδοφορία του Κεφαλαίου. Η ψηφιση από την τρικομματική κυβέρνηση του τρίτου μνημονίου και του προϋπολογισμού στο όνομα της σωτηρίας της χώρας, αποδεικνύει αφενώς ότι η ίδια εξαπάτησε το λαό και αφετέρου ότι μόνο της μέλημα είναι η σωτηρία του Κεφαλαίου και των τραπεζών εις βάρος των υποτελών.

Επειδή ο παγκόσμιος χαρακτήρας της κρίσης και η αντιμετώπιση της από την άρχουσα τάξη είναι ίδια σε κάθε χώρα της Ευρώπης και ειδικά στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, με μνημόνια και ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές να εφαρμόζονται σε αυτές, είναι σημαντικό η Πανευρωπαϊκή απεργία της Τετάρτης να αποτελέσει κόμβο για τα λαϊκά κινήματα όλων των χωρών. Σε αυτή την κατεύθυνση πιστεύουμε ότι και το φοιτητικό κίνημα θα πρέπει να συμμετέχει στην κινητοποίηση αυτή, ενώνοντας τη φωνή του με τους πληττόμενους όλης της Ευρώπης απέναντι στις πολιτικές των Μνημονίων, ανοίγοντας το δρόμο για την ελπίδα και την ανατροπή τους.

Πολυτεχνείο: 39 Χρόνια μετά, η Ιστορία δείχνει το δρόμο! 
Σε μια τέτοια συγκυρία, όπου η επίθεση του Κεφαλαίου στην κοινωνία είναι ανευ προηγουμένου, η επέτειος των 39 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου έχει ιδιαίτερη σημασία. Και αυτό γιατί τα συνθήματα και οι λαϊκές απαιτήσεις εκείνης της εποχής είναι σήμερα πιο επίκαιρα από ποτέ. 39 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου του ’73 και το μεγάλο αγώνα των φοιτητών ενάντια στη χούντα του Γ. Παπαδόπουλου έχουμε πολλά να θυμηθούμε, να σκεφτούμε και να διδαχτούμε. Τότε οι φοιτητές του Πολυτεχνείου τόλμησαν να δώσουν και τη ζωή τους για την ελευθερία τους και την ανεξαρτησία της χώρας. Συνθήματα όπως ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ - ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ και ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι αυτά που έδωσαν το στίγμα της εξέγερσης. Οι φοιτητές και ο λαός του Πολυτεχνείου ξεσηκώθηκαν επιταχύνοντας την πτώση του καθεστώτος της χούντας.

Οι αγώνες και τα συνθήματα της αγωνιζόμενης τότε νεολαίας πρέπει να δώσουν περιεχόμενο στους αγώνες και τις κοινωνικές-ταξικές συγκρούσεις του σήμερα σε μια από τις πιο κρίσιμες μάχες που έχουμε κληθεί να δώσουμε από την πτώση της χούντας και μετά.

1, 2, 3, ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ. Φοβούνται τη δυναμική που έδειξε αυτή η ιστορική μάχη του λαού και της νεολαίας. Γι’ αυτό και θέλουν να την κλείσουν στα πλαίσια μιας απλής ιστορικής αναφοράς και να μουσειοποιήσουν οποιαδήποτε αγωνιστική στιγμή του παρελθόντος. Η καλύτερη επικαιροποίηση των αγώνων είναι ακριβώς η δικαίωσή τους, το ξέσπασμα νέων αγώνων. Στα πλαίσια αυτά η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου δεν μπορεί να είναι μια άμαζη διαδικασία. Για μας το Πολυτεχνείο είναι αφορμή για να ενωθούν οι φωνές των φοιτητών, των εργαζόμενων και των ανέργων, και να κάνουν γνωστά τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους. Το πολυτεχνείο πρέπει να είναι σημείο αναφοράς των κινημάτων και των αγώνων των υποτελών τάξεων και σημείο συνάντησης και συντονισμού φοιτητών, εργαζομένων και ανέργων. Ειδικά στην δεδομένη συγκυρία που η διάλυση των Πανεπιστημίων-ΤΕΙ έχει δρομολογηθεί, πρέπει μαζί με καθηγητές και εργαζόμενους να βάλουμε τις βάσεις για την ενότητα και την κοινή δράση του πανεκπαιδευτικού και λαϊκού κινήματος, που θα αποκρούσει τους νόμους τους και θα αποτελέσει τον πυροκροτητή νέων αγώνων σε όλο το φάσμα της κοινωνίας, έχοντας ως όπλο την αλληλεγγύη και στοχεύοντας στην αντίσταση και την ανατροπή των πολιτικών του μνημονίου.

Αν γι’ αυτούς είναι μονόδρομος τα μνημόνια και η χρεοκοπία μας, για εμάς μονόδρομος είναι η αντίσταση και η ανατροπή τους

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
•    Ανατροπή συγκυβέρνησης, να μην περάσει το πακέτο των 13,5 δις.
•     Έξω το ΔΝΤ.Να καταργηθεί το Μνημόνιο και το Σύμφωνο Σταθερότητας.
•    Λεφτά για την Παιδεία, την Υγεία, τις κοινωνικές παροχές, όχι για τις τράπεζες και τους     επιχειρηματίες.
•    Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους χωρίς ταξικούς φραγμούς – Ανθρώπινοι ρυθμοί σπουδών
•    Δημόσια και δωρεάν σίτιση – στέγαση – μετακίνηση – συγγράμματα- όχι στα δίδακτρα.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ:
•    Κατάληψη της σχολής την Τετάρτη 14/11 εν όψει της Πανευρωπαϊκής Απεργίας.
•    3ήμερη κατάληψη του Παραρτήματος τις ημέρες Πέμπτη 15/11, Παρασκευή 16/11 και Σάββατο 17/11 και πορεία την Τετάρτη από το Παράρτημα.
•      Επιτροπή υλοποίησης πλαισίου για την οργάνωση των δράσεων του Πολυτεχνείου.
•      Κάλεσμα για συμμετοχή των σωματεία εργαζομένων, κινήσεις πολιτών που κινούνται στην ίδια κατεύθυνση στην κατάληψη του παραρτήματος.
•      Εκδήλωση των ΦΣ με σωματεία εργαζομένων, κινήσεις πολιτών με θεματολογία που θα αποφασιστεί από το συντονιστικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: