31.3.15

Αναδημοσίευση κειμένου από τη Συνέλευση Γραφείου Φοιτητών η/υ






παρακάτω αναδημοσιεύουμε το κείμενο που βγήκε από την τελευταία ανοιχτή συνέλευση του γραφείου φοιτητών η/υ




Λίγα λόγια για το Γραφείο Φοιτητών η/υ

συνάδελφε/σα
Το γραφείο φοιτητών είναι ένα εγχείρημα που προήλθε πριν χρόνια σαν ανάγκη των φοιτητών της σχολής για ένα χώρο που διαχειρίζεται από τους ίδιου για τους ίδιους. Έρχεται να ικανοποιήσει στο βαθμό που μπορεί καθημερινές ανάγκες του ceidα/ού για ψυχαγωγία, πολιτισμό, κουβέντα, ανταλλαγή σημειώσεων, εκτύπωση, διάβασμα και ότι άλλο. Λειτουργεί στην βάση της αυτοδιαχείρισης από άτομα του συλλόγου χωρίς “ειδικούς” αφού το κάθε τι αποφασίζεται από τις ανοιχτές συνελεύσεις του μέσα από κουβέντα και συνδιαμόρφωση. Οι συνελεύσεις γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και είναι ανοικτές για όλους τους συναδέλφους για να έρθουν να καταθέσουν τις ιδέες και να συναποφασίσουν.


Ακριβώς για τους παραπάνω λόγους οι πόροι του γραφείου φοιτητών (χαρτί, μελάνι, pcs) δεν θα πρέπει να είναι αντικείμενα κατάχρησης από λίγους αλλά να υπάρχει συλλογική έννοια του συλλόγου για τη σωστή χρήση του γραφείου. Δεν είμαστε με τη λογική οτι θα πρέπει να υπάρχει κάποιος μπαμπούλας που θα καθορίζει πως πρέπει να λειτουργεί το γραφείο και να βάζει τους κανόνες αλλά να προκύπτει από τις κουβέντες στη γενική συνέλευση καθώς και τις ανάγκες του συλλόγου. Θεωρούμε αυτονόητο ότι όλοι όσοι εμπλέκονται με το χώρο και συμμετέχουν σε αυτόν θα πρέπει να σέβονται το χώρο και τους γύρω τους.

Η αλληλεγγύη για εμάς θα πρέπει να αποτελεί βασικό στοιχείο για το σύλλογο και προσπαθούμε να την προωθούμε και μέσα από το τρόπο λειτουργίας του γραφείου.

ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

Συνέλευση Γραφείου Φοιτητών

Δεν υπάρχουν σχόλια: