2.4.14

Ανακοίνωση Αρ.Εν Η/Υ για την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σχετικά με τα Ψηφιακά Δικαιώματα

Την Τρίτη 1/4 πραγματοποιήθηκε από το σχήμα της Αριστερής Ενότητας Μηχ. Η/Υ Πάτρας εκδήλωση-συζήτηση με τίτλο:  <<Ψηφιακά Δικαιώματα στο στόχαστρο της Παγκόσμιας Κρίσης>>.  Μια εκδήλωση που στόχο είχε να εστιάσει στην καταστρατήγηση των ψηφιακών δικαιωμάτων στις μέρες μας. Κατά την διάρκεια της κουβέντας πέρα από τις τοποθετήσεις προβλήθηκαν και δύο σύντομα βίντεο που αποτύπωναν το καθεστώς παρακολουθήσεων.
Τα σημεία στα οποία εστίασε η κουβέντα ήταν τα εξής: Παραβίαση της ανωνυμίας χρηστών στα πλαίσια παρακολουθήσεων. Παρακολουθήσεις και συλλογή πληροφοριών χρηστών με στόχο  την βελτιστοποίηση των διαφημιστικών τεχνικών με απώτερο στόχο το κέρδος ή για την καταστολή διαφόρων είδους κοινωνικές αντιστάσεις όπου σε καιρούς κρίσεις οξύνονται απειλώντας το ίδιο το σύστημα. Ακόμα συνομολογήθηκε ότι άτομα σαν τον Snowden αποτελούν στις μέρες μας του σύγχρονους ήρωες αφού προκειμένου να δείξουν στον κόσμο τι πραγματικά συμβαίνει στον ψηφιακό κόσμο  η ζωή τους μπαίνει σε κίνδυνο.
Ακόμα ένα ζήτημα που απασχόλησε ήταν το πώς επηρεάζει σήμερα η παραβίαση των ψηφιακών δικαιωμάτων ένα νέο ερευνητή. Η πρόσβαση σε ερευνητικό υλικό γίνεται όλο και πιο δύσκολη αφού απαιτείται η καταβολή κάθε φορά χρηματικού ποσού
Η ανάγκη για ενημέρωση όλο και περισσότερου κόσμου (και ειδικά του κλάδου μας ) για θέματα ψηφιακών δικαιωμάτων κρίνεται απαραίτητη ενώ  μια μελλοντική εκδήλωση που θα εμβαθύνει στο θέμα θεωρητικά αλλά και πρακτικά θα βρίσκουμε τρόπους να διατηρούμε την ανωνυμία και την ελευθερία μας  στο internet αν μη τι άλλο είναι σίγουρο πως θα γίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: