16.3.14

Το δικαίωμα στην παιδεία δεν μετριέται σε αριθμούς

   Ας αφήσουμε τους προλόγους και ας μπούμε κατευθείαν στο ζουμί. Αιώνιοι φοιτητές, τεμπέληδες, βαρίδια ή όπως αλλιώς επιλέγει η κυβέρνηση του “πρωτογενούς πλεονάσματος” και του “success story” να τους αποκαλεί. Εμείς επιλέγουμε να τους αποκαλούμε συμφοιτητές με τα ίδια ή και πιθανόν περισσότερα προβλήματα από εμάς. Με λίγα λόγια για όσους δεν κατάλαβαν για άλλη μια φορά η κυβέρνηση βρήκε την κοινωνική ομάδα που μπαίνει εμπόδιο στην “επιτυχία” της και βάλθηκε να την εξοντώσει. Πρώτα ήταν οι δάσκαλοι, μετά οι σχολικοί φύλακες, ύστερα οι καθαρίστριες και τώρα οι φοιτητές, γιατί όμως αυτοί;
    Ως τώρα είχαμε συνηθίσει μια νεοφιλελεύθερη πολιτική που θεωρητικά είχε στόχο μέσα από μειώσεις, απολύσεις, διαθεσιμότητα να μειώνει συνεχώς το μισθολογικό κόστος. Και εδώ τίθεται το εξής ερώτημα: Πως γίνεται ένα τέτοιο κομμάτι της φοιτητικής κοινότητας (δηλαδή οι φοιτητές μεγαλύτερων ετών για τους οποίους δεν υπάρχουν παροχές οπως πάσο, συγγράμματα κ.α) που το μόνο κόστος που έχει είναι μια κόλλα χαρτί για το κάθε μάθημα που δίνει να αποτελεί πρόβλημα για για τα οικονομικά του κράτους? Πολύ απλά δεν αποτελεί, απλά η Κυβέρνηση επιλέγει να εντείνει ακόμα περισσότερο την βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια. Οι διαγραφές φοιτητών έρχονται να ολοκληρώσουν τις καταστροφικές πολιτικές στην παιδεία, ο δημόσιος χαρακτήρας του πανεπιστημίου συνεχώς συρρικνώνεται ενώ η κυβέρνηση σιγοντάρει διαρκώς και με κάθε τρόπο τον δρόμο προς την ιδιωτική εκπαίδευση. Οι ταξικοί φραγμοί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε καιρούς κρίσης έχουν γίνει ακόμα πιο έντονοι με τις οικογένειες να δυσκολεύονται να ανταποκριθούν όσο δεν πάει στο κόστος σπουδών αλλά και οι ίδιοι οι φοιτητές να αγωνιούν για το αν θα καταφέρουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Αυτό το παζλ της αγωνίας και της καταπίεσης έρχεται να ολοκληρώσει η επιλογή της κυβέρνησης να αρχίσει τις διαγραφές φοιτητών από τον Σεπτέβρη. Ο δρόμος για την απόκτηση ενός πτυχίου γίνεται ακόμα πιο δύσβατος μετατρέποντας έτσι την δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση από δικαίωμα για όλους σε προνόμιο για λίγους.
    Ως αριστερή Ενότητα λέμε ξεκάθαρα οτι δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει καμία διαγραφή φοιτητή! Πρέπει να καταλάβουμε ότι αν επιτρέψουμε να συνεχιστούν οι πολιτικές της  κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ από δω και μπρος δεν διακιβέβεται μόνο το μέλλον των φοιτητών στα εκπαιδευτικά ιδρύματα αλλά το μέλλον μας συνολικά! Να ορθώσουμε τώρα αντιστάσεις ενάντια στις πολιτικές που θα μετατρέψουν την ζωή σε επιβίωση!

            ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ!
       ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟΠ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ!


Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, να τους χαλάσουμε τα σχέδια
 Όλες & όλοι στην γενική συνέλευση 

 του συλλόγου την Τρίτη 18/3 στη 1 στην ΒΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: