15.5.15

Δαπίτες είναι τα ΜΑΤ και οι ασφαλίτες!





Το οτι η ΔΑΠ τις φοιτητικές εκλογές της αντιλαμβάνεται σαν πανηγυράκι χωρίς κανένα πολιτικό στοιχείο το γνωρίζουμε, οτι εκείνες τις μέρες ο προεκλογικός "αγώνας" τους είναι τα πάρτυ και αυτό το γνωρίζουμε καθώς και οτι εκείνες τις μέρες πάλι οι δαπήτες θυμόνται οτι θέλουν να βγαίνουν από την σχολή με master πάλι και αυτό το γνωρίζουμε.

Αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι πόσο ωραία μπορούν να έχουν και το ρόλο του ασφαλίτη...

Παραθέτουμε τα γεγονότα:
Απόγευμα στο πολυκλαδικό, η ΔΑΠ έχει βάλει να κάθεται αγαλματάκι ακούνητο από τις 8 το πρωί ένα δαπήτη δίπλα ακριβώς από το μέλος της εφορευτικής επιτροπής που διέγραφε τα ονόματα από τις λίστες. Κάποια στιγμή το μέλος της εφορευτικής επιτροπής αντιλαμβάνεται οτι ο δαπήτης γράφει στο κινητό του τα α.μ των ατόμων που έχουν ψηφίσει και τα στέλνει με SMS (στα “κεντρικά” υποθέτουμε εμείς). Μετά από λίγα λεπτά παγώνει η διαδικασία η εφορευτική επιτροπή ζητάει από τον δαπήτη να δώσει το κινητό του στην εφορευτική επιτροπή χωρίς όμως η ίδια να ελέγξει το οτιδήποτε στο κινητό. Εκείνη την στιγμή ένα άλλο μέλος την ΔΑΠ άρχισε να τραμπουκίζει φραστικά το μέλος την εφορ. επιτροπής που αντιλήφθηκε το φακέλωμα που γινόταν, παράλληλα σε όλα αυτά στέλεχος της ΔΑΠ με το έτσι θέλω άρχισε να παίρνει τηλέφωνα και να φωνάζει “να κλείσουν όλες οι κάλπες πανπατραϊκά” το οποίο και το κατάφερε για λίγη ώρα.

Προφανώς επειδή η δαπ δεν είναι σε καμία περίπτωση εκκλησία μετά τα κερασμένα ποτά (φημίζεται άλλωστε για τις πελατειακές σχέσεις που προάγει) έρχεται και η ώρα που πρέπει να περάσεις από το ταμείο - κάλπη γιαυτό είχαν και εκεί ένα δικό τους για να είναι σίγουροι οτι πήγες να πληρώσεις-βγάλεις την υποχρέωση. Οι διαδικασίες των συλλόγων δεν ανήκουν σε καμία παράταξη και πολύ περισσότερο στην δαπ που τόσα χρόνια τις απαξιώνει με τον χειρότερο τρόπο και θυμάται μόνο μια φορά το χρόνο να στήσει το εκλογικό της πανηγυράκι. Απέναντι σε αυτή την σάπια κατάσταση ο μόνος που μπορεί να δώσει την απάντηση που πρέπει είναι ο κόσμος μέσα στις σχολές μέσα από ζωντανές συλλογικές διαδικασίες.

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΔΑΥΤΟΥΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ !

Δεν υπάρχουν σχόλια: